Tässä vastauksia esittettyihin kysymyksiin.

1.Millaisia kysymyksiä noissa papeissa on, jotka täytetään alkuun?

Nelisivuinen lomake on semmoinen virallinen paperi, johon tulee molempien vanhempien tietoja. Selvitellään perinteiset osoitteet ja puhelinnumerot, mahdolliset olemassaolevat lapset, asumismuoto, taloudellinen tilanne. Kysytään työstä ja koulutuksesta sekä terveydentilasta. Sitten muutama kysymys lapsettomuudesta, jotta onko sitä tutkittu ja onko löydetty syy ja mahdolliset jatkosuunnitelmat sillä saralla. Muutama kohta on lasta koskevia toiveita varten eli vaikkapa jotta haluaisko yhden lapsen vai sisarukset tai koti- vai ulkomaanadoptio. Kysellään vielä koska ollaan alettu ajattelemaan lasta ja koska käännyttiin adoption kannalle ja kuka teki aloitteen. Sekä onko odotettavissa jotain muutoksia lähitulevaisuudessa työn, asumisen tai muun suhteen. Ja lopuksi vielä voi kertoa, jos tahtoo jostain lisätietoa.

Sitten on ne kaksisivuiset lomakkeet kummallekin vanhemmalle erikseen. Niissä saa kertoilla lapsuudenkodista, vanhemmista, sisaruksista kuin myös opiskeluista ja työkokemuksista. On tilaa kertoa avioliitosta ja yhteiselämästä sekä siitä, mitä lapsettomuus merkitsee. Sitten saa luetella harrastuksia ja elämänarvoja. Ja lopuksi kysellään ympäristön mahdollista suhtautumista lapseen ja lapsen mahdollisen hoidon järjestämissuunnitelmia.

2.Oletteko töissä kertoneet prosessin aloittamisesta?

Kyllä! Työkavereille on kerrottu ihan alkumetreillä. Samoin meidän molempien lähiesimiehet tietävät adoptiosuunnitelmista ja prosessin aloittamisesta.

*Mikäli mieltänne alkaa askarruttaa nyt tai myöhemmin jokin muu asia, niin aina saa kysyä. Vastaan, jos osaan ja jos en osaa, yritän hankkia tietoa. Vastaukset tulevat kuitenkin aina olemaan hieman subjektiivisia, koska minunhan näkökulmastani ne on kerrottu.