Parahin Anonyymi:
Tiedän hyvin tahot, jotka antavat adoptioneuvontaa eli siis Pela tai kunnan sosiaalitoimi. Me aiomme kuitenkin valita Interpedian palveluntarjoajaksi ja heidän sivuillaan lukee näin: "Ensimmäinen askel Interpedian kautta adoptoitaessa on yhteydenotto Interpedian toimistoon adoptiopalvelun puhelinaikana [cut] . Tällöin keskustellaan adoptiosta ja sen mahdollisuudesta."
Eli tietenkin soitin sinne ensiksi. Olemme jo aiemmin tilanneet Interpediasta tietopaketin kansainvälisestä adoptiosta.

Sitten tämän päivän kuulumisiin.
Soitin siis Interpediaan. Todella miellyttävän kuuloinen ihminen vastasi. Kyseli vähän perustietoja ja kertoili prosessista. Minulle oli kaikki nämä perusasiat jo entuudestaan täysin selviä. Ensimmäisen kerran mietin adoptioasioita vuonna 1998 ja otin jo silloin kaikesta selvää. Vuosien kuluessa olen päivittänyt ja lisännyt tietojani. Olen lukenut paljon adoptiokirjallisuutta ja kuusi vuotta sitten vaihdoin sähköpostia Interpedian kanssa muutamista mieltäni askarruttavista kysymyksistä. Nyt on sitten tullut se hetki, jolloin oikeasti voi alkaa tehdä asialle jotain.

Seuraavaksi soitin paikkakuntamme sosiaalitoimistoon. Valitettavasti henkilö, joka asiasta vastaa, on työkomennuksella muualla. Se, joka vastasi puhelimeen, lupasi jättää soittopyynnön. Huomenna iltapäivällä pitäisi kuulua asiasta. En siis vielä tiedä, tarjoaako oman paikkakuntamme sosiaalitoimi adoptioneuvontaa vai pitääkö neuvontaa pyytää Pelalta. Mutta odotellaan. Odottamistahan tämä adoptioprosessi pitkälti tuleekin olemaan.

Iloisella mielellä olen kuitenkin. Raportoin miehelle töihin tuoreimmat kuulumiset. Nyt ryhdyn tekemään kotitöitä ja odotan huomista, jolloin puhelin toivottavasti soi.